Kraljevacka televizija, klikni za pocetnu.

КРАЉЕВАЧКА ТЕЛЕВИЗИЈА

redakcija.katv@gmail.com
Ибарска 10, Краљево

тел. +381 36 327527
тел. +381 36 327627

„Нисам разговарао са аустријским колегом о било каквим надама за то. Нико није изразио икакве захтеве у вези са тим”, рекао је Лавров у уторак након разговора са министром спољних послова Аустрије Себастијаном Курцом.

Лавров је рекао да су неке од његових колега покушале да их увуку у дискусију о критеријумима за укидање санкција, али да Русија то неће радити.

„Санкције нису биле наша одлука”, истакао је руски шеф дипломатије.

Он је додао да се Русија нада да ће ће чланице ЕУ, када буду расправљале о томе да ли ће санкције бити продужене, дати предност сопственим интересима и интересима својих држава и грађана, а не нечему другом.

Неки у ЕУ хоће да опросте Кијеву што не испуњава споразум из Минска

Москва -- Неке снаге у ЕУ су спремне да опросте Кијеву што није испунио споразум из Минска о решавању кризе у Украјини, изјавио је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

"Неко у ЕУ би хтео да ЕУ дозволи украјинској влади да не испоштује споразум из Минска. Али ми не желимо да верујемо у то", рекао је он на конференцији за новинаре у Москви.

Министар Лавров је, такође, казао да су за Москву неприхватјиви покушаји Кијева да се меша у рад мисије ОЕБС у Украјини.